Story Of My Life
The Moon :D
Saturday, December 10, 2011 | 7:48 AM | 1 comments

Assalamualaikum semua :) Korang tau kan arini Gerhana Bulan ?
Yang tak tau tu mesti tak ambil kesah pasal bnde nih kan ?
Hahaa.. takpe lah..okay tadi Farah ngn abg Farah
pegi kluar rumah sebb nak tgok Gerhana Bulan..
Mule2 kitorang tak nmpak pape punn.. pastu kitorang kuar lagi skali
baru nampak ,, tapi dah separuh .. kitorang terlambat ,, Haha !
tak pe ,,janji dapat tengok kan.. Cantik sangat - sangat !
rase macam nak tidur je kat luar tuh.. Hehehe..
Korang tengok lah gambar kat atas ni.. Gambar ni abg Farah tangkp
susah btul nak tgkap,, sebab bulan tu kecik pastu jauh..
abg farah dah zoom abis dah.. gambar atas ni pun.. farah besar kan sket
sebab boleh nampak jelas skit.. Farah rase tenang je bile tgok bulan tu
farah tulis pasal bulan ni pun rase tenang je hati,,
sape yang tengok sendri cam sye tu mesti tengah tenang kan ?
Hahah.. Farah rase Gerhana Bulan tu dah abis kott..
Hehe.. okay lah .. Bye semua <3



BlackBerry Curve 5 ~!
Thursday, December 8, 2011 | 6:53 AM | 0 comments
HeyyHeyy ! Assalamualaikum ~! 
mak saye beli phone BlackBerry lah ! huhuu ~
saye jeles lah ! nak jugak ! cantik kan ? mesti lah cantik ~!
saye tak dapat x pe lah .. saye jadi tukang main game angry bird
kat phone tu nantii.. mak saye bagi name phone tu Baby ~! Hhaha.
Senanye phone tu baru beli semalam ..Yelah phone mama rosak
mama asyik pinjam phone saye je.. jadi skang mama da de phone,,
mama x amik phone saye lagi.. yeeayy !
Kitorang takde plan pun nak beli phone tu.. Mule2 saye ,kakak ngn mama
pergi klinik gigi sebb kakak ade appoinment.. bile blik tu
tibe tringat pasal nak beli phone.. pastu mama pun terus lah gi LowYat
da sampai sane,, bnyak phone cantik ! ( Nakk )
pastu sampai kat satu kedai ni.. tgok2 ,, ckap ngn abg tu ,, last2
baru lah beli phone BB ni.. sye nak beli gakk ..
abang tu kate kalau bdak cam sye sesuai phone camni..
abg tu kuar kan satu phone ni.. CANTIKK ! sukee,,
itu phone Samsung Corby <3 ,, pink ade,, kuning ade,, putih pun ade..
phone tu A.N.Jell ( tak kenal,, tak pe ) pakaii tau ..
nakk ! nnty same ngn hongki ~! haha.. berangan lahh.. tapi x beli pun 
mama kate phone sye dah ade tu dah lah.. nk bnyak2 buat pe..
huhuu..ok lah.. ini lah kisah psal BlackBerry Curve..
Okey Byee ~


It Just A Dream :)
Tuesday, December 6, 2011 | 12:54 AM | 0 comments
Heyyloo ,, hihii ~ harini cite farah pasal dream ,,
mestilah tau kan dream tu ape.. dream tu mimpi.. yaa.. tadi farah mimpi,
farah mimpi best tau tadi.. tibe terbngun.. huhuuu !
nak tau tak ? okey.. farah nak share mimpi farah ngn korang kay..
tadi farah mimpi farah gi lepak ngn kawan kat Times Square,,
kitorang dah abes shopping kitorang gi lah makan..
tgah2 mkan tu,, kitorang nampak BIGBANG tgah turun tangga..
tau tak BigBang tu ape ? sape yang tak tau tu.. BigBang tu artis Kpop..
kakak farah yang minat gila kat dorang.. farah minat FT Island.!
dorang farah minat sket lah..okeyokey.. back to the story..
farah nampak dorang turun tangga kan.. pastu rmai org brkmpul kat dorang
farah ngn kawan farah menjerit lah ! tibe je T.O.P (dri kumpulan tu) pnggil kitorang
kitorang belum abis makan terus lari pegi kat die.. T.O.P sembang ngan kitorang..
pastu die senyum kat kitorang .. last2 die tngkap gmbr kitorg gne phone die,,
kitorg jlan2 ngn T.O.P ( BEST ),, pastu T.O.P nak blik dah..
kitorang bye2 die.. T.O.P kate nnty die call kitorg...
mimpi farah belum habis tibe terbngun.. HANCURR !
Errghh ! farah nape kau bngun ?
yang farah pelik nape dalam mimpi tu farah peminat BigBang ?
padahal dlam dunia btul farah minat FT Island ,, pastu dalm mimpi
tu nape T.O.P baik ngn kitorang ? nape tak G.D ? haha..
BigBang farah pling suke G.D.. kkk ~ pelik mimpi farah.. 
tak pe lahh.. kate pun mimpi kan .. mimpi selalu nye pelik kan..
Okey .. Bye ~

p/s : Nape farah tak pernah mimpi pasal FT Island ? siannyee.. tak pe la                                                     dapat mimpi BigBang pun jadi lah :)



Twilight Breaking Dawn ^o^
Saturday, December 3, 2011 | 7:29 AM | 0 comments
Yeeaaaahhh !! saye tgah happy ~! opps.. lupe bagi salam plak..
Assalamualaikum,, hihii.. okey.. korang nampak kan gambar kat atas nih ?
mesti lah nampak kan ? Haha.. mungkin ramai dah tau pasal cerite nih..
farah memang sukaa gilaa kat cite nihh,, farah tgok cite ni start dari
yang New Moon ,, Eclipse ,, dan yang sekarang ni Breaking Dawn.
Senanye farah nak tngok cite ni ngan dua org kawan farah.. 
kawan farah ni mak dorang kawan baik mak farah
jadi kitorang rapat gak ahh..mule2 excited nak pegi
tapi mama x nak kasi sebab cite nih die bnyak scene yang x elok
untuk budak tgok.. maklum lah farah ni budak kecik kan
pastu farah sedih la sebab tak dapat tgok..
pastu petang tuh.. mama ajak pegi main bowling ngan kawn mama 
kawan mama pun ajak ah anak dorang.. 
abang farah pun ikut sekali.. dah sampai kat Mines..kitorang 
gi kat tempat main bowling tuhh.. bila masuk nampak orang sket jee..
farah suka lah sebab tak ramai orang.. pastu bile nak bayar ,,
orang kat kaunter tu kate tak boleh main..rupenye ade orang nak buat 
tournament kat situ.
Kawan mama ajak kitorang gi tgok wayang...kitorang pun ikut jela
sampai kat sane dorang tnye nak tgok cite ape.. 
farah cakap "Twilight !" pastu kawan farah pun nak tgok cite tu..
last2 kitorang jadi tengok !! YEAAAHH !
Puas gilaa dapat tengok cite tuhh ! best ! bella dah kawin ngan edward
ini breaking dawn part 1.. tak saba nak tgok yg part 2 !!
anywayy.. sape yang suke cite ni mesti faham perasaan farah sebab
dapat tgokk..  ^-^


p/s: scene tak elok tu senanye orang dah potong scene tu sebab
untuk tontonan umum.. kkk ~  ^o^

GUITAR !!
Tuesday, November 29, 2011 | 7:27 AM | 0 comments



Heellooo ! sori lahh.. farah dah lame x post..pastu post..
pastu lame blik,, pastu post balik.. sori lahh
memang x de mood nak post.. tapi x nak buang blog ni..farah sayang blog ni
huhuu.. ok lah..mesti korang tertanye2 kan pahal gambar ni ade kat atas ni?
senanye.. atas ni gambar abang farah and his new guitar !
cantikk kan ? jeelleess ! baru beli .. die gitaris..
tapi asyik main gitar acoustic je.. pastu die mintk beli guitar electric kat mama,
die mintak dah lame dah.. tapi sekarang baru dapt..
huhuu.. agaknye bile lah farah dapat bende yang farah nak kan ?
jimmy dah dpat kamera nikon dye.. danny da dapat guitar electric die ..
farah pulak nanti dapat ape ek ?
farah nak violin electric ! melebih pulak.. 
farah baru setahun belajar violin.. gred 1 pun tak lepas lagi..
kkk ~ abang farah ajar farah main gitar.. farah kate susah,,
farah ajar die main violin die kate susah.. hahaha.. Pelik..
Bye ~



Moon Ring
Friday, October 14, 2011 | 12:20 AM | 0 comments
                                           Asamekom readers ,, lame dah kan tak post blog..
                                      Hhaha.. tapi skang ade story baru.. rasenye ramai dah kot
                                   yang tahu.. pasal Moon Ring.. meti ade yang penah dengar kan ?
                                       Hah ! Moon Ring nih baru je jadi haritu.. waktu 9/10/11...
                                      sape yang tidur lambat je dapat tgok.. Haha.. mlam tu Farah
                                                   tido kul 1.. jadi Farah dapat tgok sndri lah..
                                        Mule2 .. Abg Farah ngah main FB tibe je semua org ckap
                                     pasal bulan.. abg Farah pnggil kitorang,, kitorang pun pergi lah
                                    tgok.. MASYAALLAH ! cantek sangat ! bile tgok dlam gambar
                                      semue kate tuh cahaye lah.. senanye bukann.. ade orang kate
                                 tu Moon Halo(bahase Greek ) .. Farah tgok waktu kul 12 camtu lah

                                 tapi ade orang tuh die tgok awal..die kate sebelum ade bulat kat tepi
                                       tuh.. die kate ade kalimah Allah ... btul2 kat bwah bulan tuh..
                                     pastu bile kalimah Allah tu dah takde baru lah ade yg bulat tuh..
                                      Pelik kan ? Waktu tu dah lah hari ahad.. tarikh pulak 9/10/11
                                 kalau korang tgok btul2 tarikh tu.. korang nampak tak tarikh tuh ikut
                                         urutan ? maksud Farah tarikh tu ikut urutan 9,10,11.. kan ?
                                                tu pelik tuh .. tapi tak pelah dah kuasa Allah kan ?
                                                                  Allah is The Greatest ~!


Tak Sabar Raya :D
Tuesday, August 2, 2011 | 9:01 AM | 0 comments
                              Hello semua reader(s).. tadi bukak puasa korang makan apa ?
                                  Farah makan Nasi Putih ngan Ayam Percik ! sedapp ~
                                sekarang dah puasa yang ke-2 dahh.. cepat je kan masa itu
                                   berlalu.. nanti pejam celik-2 dah Raya pulak.. ni yang 

                                   tak sabar nak Raya nihh >.< lagi 27 hari je lagi kan ?
                                TAK SABAR ~ korang PUASA tauu.. kalau tak DOSA !
                                  hee ^.^ nanti kalau raya jemput lah datang rumah yee..
                              jangan malu jangan segan.. hihii.. rumah Farah tak lah besar 

                            mane.. biasa-2 je.. Farah pun bukan orang kaya .. Farah cuma
                            orang SEDERHANA je.. Bulan Puasa nih jangan buat jahat tau
                                  Farah pun nak Minta Maaf dengan semua yang baca nih
                                kalau-2 farah ada buat jahat ke or marah korang ke.. sorii 
                                tau .. kepada kawan Farah yang kelas 5B .. Farah sayang 
                              korang.. chopchop ! bukan sayang tuh ek.. sayang as kawan
                           lahh ~  okey sampai sini saja post Farah untuk kamu pada hari ini
                                                                     Bye ~



                              p/s : Walaupun kite tak sabar nak raya..tapi ade juga orang yug
                                    sedih kerana puasa nak tinggalkan kite.. :)

Older Post
The Girly!


Tagboard.

Skin made by Lettha Kyra
Background from Miss Alice
Best view: Google Chrome